'Coucke spant kortgeding aan tegen de bewindvoerder van KV Oostende'

18 juli om 09:00
Laatste update: 18 juli om 09:08

KV Oostende is dood en begraven, maar ex-voorzitter Marc Coucke laat het daar niet bij. Hij spant nog een kortgeding aan tegen de stad Oostende en de curator van KVO.

Na het faillissement van KV Oostende werd de stad eigenaar van een tribune die eigenlijk gehuurd werd van Coucke. Daar is Coucke het duidelijk niet mee eens. "Het is zo dat wij inderdaad een dagvaarding hebben ontvangen van Marc Coucke en zijn firma", aldus burgemeester Bart Tommelein bij Focus-WTV. “Ze stellen ons in gebreke voor de beslissingen die wij hebben genomen in verband met het stadion."

Coucke zelf wilde niet reageren voor de camera, maar zijn advocaat doet dat wel. "In afwachting van een oplossing van dit dispuut, minnelijk of door de bevoegde rechtbanken, wenst Alychlo de feitelijke toestand van het stadion en haar inboedel te laten vaststellen met een plaatsbeschrijving. Bij gebrek aan vrijwillige medewerking hieraan, diende Alychlo zich tot de kortgeding rechter te wenden om een deskundige te laten aanstellen om deze plaatsbeschrijving op te maken."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.