"Ik stak mijn ziel in KV Oostende, maar het was allemaal voor niets"

14 juni om 13:29

KV Oostende gaat samen met KSV Diksmuide een doorstart maken. Ex-voorzitter Frank Dierckens is echter niet meer betrokken. Hij wil niet meer in een voetbalverhaal stappen.

Dierckens stak veel van zijn eigen geld in de kustploeg. "Mijn verlies bedraagt toch enkele miljoenen, ja", aldus Dierckens bij Het Nieuwsblad. "In het begin toen ik de club had overgenomen van Peter Callant voerden we wel een kapitaalsverhoging van drie miljoen euro uit. Ik heb nu spijt dat ik er zoveel geld, energie en tijd in stak en dat het uiteindelijk allemaal voor niets is geweest. Ik gaf mijn ziel en zaligheid voor KV Oostende: tevergeefs."

Bij de nieuwe fusieclub zal Dierckens geen rol meer spelen. "Ik heb er afstand van genomen. Als u me nu vraagt - Heeft u spijt van uw intrede in het voetbal - Dan zeg ik ja. Ik zou het niet meer opnieuw doen. Het was een mislukking. Om in het voetbal te stappen moet er een hoek af zijn, maar die hoek is er bij mij nu wel weer aangegroeid."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.