KV Mechelen-coach Besnik Hasi over Bates en Vanheusden

Hasi moet puzzelen bij KV Mechelen: "Onze volledige verdediging is weg"

25 juli om 18:00
Laatste update: 25 juli om 18:03

KV Mechelen mag morgen op het veld van Club Brugge het nieuwe voetbalseizoen op gang trappen. Coach Besnik Hasi staat echter wat puzzelwerk te wachten. Hij reageert op het vertrek van zijn verdedigers. 

Met Munashe Garananga (FC Kopenhagen), Dimitri Lavalée (Sturm Graz), Elias Cobbaut (terug naar Parma FC), Alec Van Hoorenbeeck (FC Twente), Boli Bolingoli én uiteraard David Bates (allebei naar Standard), liet KV Mechelen maar liefst zes verdedigers vertrekken. Dat is niet helemaal naar de zin van Hasi. 

"Onze volledige verdediging is weg", citeert Het Nieuwsblad Hasi. "Die jongens zorgden vorig seizoen voor stabiliteit." Vooral het vertrek van Bates is een klap voor Hasi, zo blijkt. "Het vertrek van David Bates was voor mij persoonlijk een harde klap. Die jongen wilde ik absoluut niet verliezen, maar we moeten verder."

Met rechtsachter Jules Van Cleemput en centrale verdedigers José Marsà en Zinho Vanheusden haalde Mechelen ook wel vervangers in huis achterin. Al zullen Van Cleemput en Vanheusden nog niet in actie kunnen komen tegen Club Brugge. Van Cleemput sukkelt wat met de patellapees, terwijl Vanheusden nog maar pas aankwam in Mechelen.

Hasi had z'n nieuwkomers dan ook graag vroeger zien aansluiten. "Ik had weliswaar gehoopt dat we iets sneller over de nieuwe jongens hadden kunnen beschikken. Helaas, it is what it is", besluit de coach.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.