KV Mechelen huurt ZInho Vanheusden van Inter

OFFICIEEL: Vanheusden keert terug naar België, KV Mechelen huurt verdediger van Inter

25 juli om 14:03
Laatste update: 25 juli om 14:04

De 24-jarige Zinho Vanheusden speelt ook komend seizoen in de Jupiler Pro League. De centrale verdediger komt over van Internazionale, waar hij nog onder contract ligt tot medio 2026. KV Mechelen huurt hem echter het komende seizoen en wist een aankoopoptie te bedingen in het huurcontract.

Na het vertrek van Garananga naar FC Kopenhagen, Bates die dicht bij Standard zou staan én Cobbaut die terugkeerde naar Parma, moest KV Mechelen op zoek naar een nieuwe leider achterin. Die heeft het nu gevonden in Zinho Vanheusden. 

De centrale verdediger is al lang geen onbekende meer in de JPL. Hij speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Standard, waarvoor hij ondertussen 100 officiële duels op de teller heeft staan. Vanheusden bleef ook afgelopen seizoen echter niet gespaard door blessures. Hij keerde evenwel op de laatste speeldag terug en kon een halve wedstrijd spelen tegen KV Mechelen. 

Vanheusden moet samen met andere nieuwkomer José Marsà het nieuwe centrale duo gaan vormen Achter de Kazerne. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.