Schotse media over Cercle Brugge: 'Mix van Belgische jeugdspelers en internationa

Schotse media over Cercle Brugge: 'Mix Belgische jeugdspelers en internationals'

25 juli om 10:00
Laatste update: 25 juli om 10:14

Tijd voor Cercle Brugge om het te laten zien in de Europa League-kwalificatie. Het Schotse Kilmarnock FC is de tegenstander van het team van Miron Muslic. VoetbalPrimeur.be bekeek wat er geschreven werd in het Verenigd Koninkrijk.

Lang weggeweest
Voor Cercle Brugge is het een tijd geleden om in Europees verband te spelen. 'Vierde in de Belgische Pro League van vorig seizoen, Cercle Brugge keert na 14 jaar terug naar de Europese competitie. Dit wordt pas hun vierde Europese campagne.'

Mix van spelers
BBC prijst de mix van Belgisch talent en spelers buiten Europa. 'Hun selectie bestaat uit voormalige of huidige Belgische jeugdspelers en ze hebben ook ervaren internationals uit Ecuador, Guinee, Litouwen en Togo.'

Winstpartijen onder Muslic
Ook werd de huidge trainer belicht. 'Miron Muslic is bijna twee jaar manager en heeft 33 van zijn 74 wedstrijden in dienst gewonnen', schreef BBC over Cercle Brugge.

Eerste duel van belang
Trainer Derek McInnes "Het is belangrijk dat we volgende donderdag naar België gaan, hopelijk met een voorsprong, maar als dat niet het geval is, dan moeten we ervoor zorgen dat we nog steeds in de wedstrijd zitten'', noteerde BBC uit de mond van de trainer.

Unieke kans
McInnes keert na vijf jaar terug naar Europese competitie, nadat het team was gedegradeerd en weer gepromoveerd. "De kans om in Europa te spelen komt niet elk jaar voor ons. Voor een club als Kilmarnock zouden we graag willen dat het vaker voorkomt'', zei McInnes.

Iedereen praat erover
Kilmarnock aanvoerder Kyle Vassell: ''Zelfs als ik mensen in de supermarkt ontmoet, praten ze over deze Europese run, wat het voor hen betekent en komen kijken naar ons, dus het is hoog tijd dat we de fans iets geven om echt naar uit te kijken en echt trots te zijn op de stad'', aldus Vassell.

De match tussen Cercle Brugge en Kilmarnock start op donderdagavond om 20:30.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.