Cercle kan naast Denkey nog sterkhouder zien vertrekken: "Interesse uit grote competities"

25 juli om 11:40
Laatste update: 25 juli om 11:58

Cercle Brugge begint donderdag aan het Europese avontuur tegen het Schotse Kilmarnock. In die partij kan het rekenen op sterkhouder Kevin Denkey. Alan Minda is er nog niet bij en ook een vertrek behoort de komende weken nog tot de mogelijkheden.

Denkey werd a even gelinkt aan een vertrek, maar ook Minda kan nog andere oorden opzoeken. "Er zijn op dit moment een vijftal clubs uit de grote Europese competities die Alan van dichtbij volgen", zegt makelaar Nicolas Delgado in Het Laatste Nieuws. "Als er een opportuniteit komt voor alle partijen, dan is een transfer deze zomer niet uitgesloten", geeft hij aan.

De aanvaller wil zelf graag langer blijven bij Cercle, maar een vertrek kan nog atijd. "Engeland of Spanje zouden ideale competities zijn voor Alan. Maar hij zit goed in Brugge. Hij blijft rustig en weet dat hij zich bij Cercle nog kan ontwikkelen", aldus Delgado.

De Ecuadoraan kan Cercle alvast flink wat geld gaan opleveren. In de zomer van 2023 betaalde het zo'n twee miljoen euro voor Minda, die inmiddels een marktwaarde heeft van zo'n zes miljoen euro. Hij moet daar echter een veelvoud van gaan opleveren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.