Hannes Van der Bruggen over Kilmarnock FC tegen Cercle Brugge

Van der Bruggen blij met Cercle-fans in Schotland: "Daaraan merk je dat het leeft"

24 juli om 18:05

Na een sterk seizoen mag Cercle Brugge zich opmaken voor zowaar een Europese verplaatsing. De Vereniging neemt het donderdag op tegen het Schotse Kilmarnock. Middenvelder Hannes Van der Bruggen vindt het alvast een hele ervaring én is opgetogen met het aantal supporters dat de verplaatsing zal maken. 

Uiteraard willen vele Cercle-fans deze wedstrijd niet missen. Zo'n 850 supporters maken de verplaatsing naar Schotland. "Er gaat heel veel volk mee", zegt Van der Bruggen voor de camera van DAZN. "Daaraan merk je wel dat het leeft, natuurlijk."

Een échte verrassing is het echter niet voor de middenvelder. "De ligging van onze tegenstander is natuurlijk ideaal, het is geen vijf uur vliegen. Je moet niet naar Azerbeidzjan of niet naar de Balkan", zegt Van der Bruggen. "Schotland is ook een echt voetballand, dus het is een leuke awayday voor de supporters."

Waar Van der Bruggen het meest naar uitkijkt is duidelijk. "Vooral naar het resultaat. Dat is nog altijd het belangrijkste", aldus Van der Bruggen. "Maar het is een hele ervaring om samen het vliegtuig op te stappen en om een (Europese, red.) wedstrijd te spelen in een uitverkocht stadion."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.