Vreven strijdt voor Champions League: "Het wordt David tegen Goliath"

23 juli om 10:16

In de Champions League-voorrondes speelt FK Panevezys dinsdagavond tegen Jagiellonia Bialystok. Op zich is dat geen droomaffiche, maar bij de Litouwers coacht er met Stijn Vreven wel een Belg. Hij verwacht een ongelijke strijd.

"Jagiellonia speelt in een uitverkocht stadion voor 30.000 fans. Het zal David tegen Goliath zijn", benadrukt Vreven bij Het Belang Van Limburg. "In het voetbal loop je nu eenmaal tegen limieten aan, ook al blijft veel mogelijk. 

Vreven is volop aan het bouwen bij Panevezys, dat nu zowaar laatste staat in de Litouwse competitie. "Wij spelen op een andere manier dan hoe mijn voorganger kampioen is geworden. Van vijf verdedigers en een lange bal naar voren, begin ik al op te bouwen vanaf de doelman. Ik kan niet ontevreden zijn over onze progressie. We brengen dominanter voetbal met meer kansen. Alle statistieken zijn in ons voordeel, alleen zijn we nog niet efficiënt genoeg."

In de eerste voorronde deed Panevezys het alvast uitstekend. Het schakelde daar HJK Helsinki uit met 3-0 en 1-1.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.