Vreven: "Ik kon kans op de Champions League niet laten schieten"

28 mei om 13:16
Laatste update: 28 mei om 13:17

Stijn Vreven gaat aan de slag bij Panevezys uit Litouwen. Een opmerkelijke transfer, maar Vreven droomt van de Champions League-voorrondes.

Vreven was zelf verrast door het aanbod van Panevezys. "Toen ik vernam dat het de huidige landskampioen was en dat ze voorronde Champions League spelen, werd ik geprikkeld", klinkt het bij Gazet Van Antwerpen. "Wat mij vooral over de streep trok, was de deelname aan de voorronde van de Champions League. Ik kon die kans niet laten schieten."

Voor Vreven wordt het geen sinecure, want momenteel staat Panevezys laatste. "Er is veel werk voor de boeg, want de laatste zakt rechtstreeks. Ik heb bij de technisch directeur geïnformeerd naar de oorzaken. Er zijn twee goede spelers vertrokken, maar tachtig procent van de ploeg is gebleven. Het zou niet zo dramatisch mogen zijn. Vanaf dinsdag leer ik alle spelers kennen en weet ik wat het niveau is."

Panevezys start in de eerste voorronde van de Champions League en zou dus vier rondes moeten overleven in het kampioenenspoor. Een lastige opdracht, zeker omdat nog nooit een Litouwse club meedeed aan de Champions League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.