Gent en Cercle kennen tegenstanders in Conference League

KAA Gent en Cercle Brugge kennen tegenstanders in Conference League

22 juli om 14:20

KAA Gent staat mogelijk in de derde voorronde van de Conference League tegenover Molde FK of Silkeborg IF. Hiermee heeft Gent in de Conference League exact dezelfde mogelijke tegenstanders als Cercle Brugge in de Europa League. Om in de derde voorronde van de Conference League de strijd aan te gaan, moeten de Buffalo’s er eerst voor zorgen om de tweede voorronde door te komen. Wanneer Cercle Brugge verliest in de tweede voorronde van de Europa League, dan wacht KuPS Kuopio uit Finland of Tromsø Idrettslag uit Noorwegen op groen-zwart. 

Gent weet wat er in de derde voorronde van de Conference League te wachten staat. Maar om hier te geraken moet er eerst afgerekend worden met Vikingur uit Faeröer. Aankomende donderdag is de eerste match tegen Vikingur en op 1 augustus is de returnmatch.

Het is voor de manschappen van hoofdtrainer Wouter Vrancken nog een flink parcours voordat de groepsfase van de Conference League is bereikt. De eerste hordes van de Buffalo’s zijn nu bekend.

Wanneer Gent de tweede voorronde doorkomt dan mag Gent hoop houden op de Play-Offs van de Conference League. De loting voor de Play-Offs van de Conference League is op 5 augustus 2024. Als Gent een tweeluik verliest in de voorrondes van de Conference League, dan eindigt het Europese avontuur direct.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.