"Het zwakke broertje worden, dat past niet bij het DNA van Beerschot"

22 juli om 07:16

Beerschot speelt dit seizoen weer in 1A, maar met welke kern? Dirk Kuyt heeft alvast goede hoop op de zomermercato en gelooft dat er kwaliteit gaat bijkomen.

"We zoeken naar kwaliteit. En dat heeft niet altijd te maken met ervaring", benadrukt hij bij Het Laatste Nieuws. "Het is heel makkelijk om een speler aan te trekken die al in de hoogste klasse tien goals heeft gemaakt, maar waar zit de groei? We willen nog jongens aantrekken met een potentie die hoger ligt dan Beerschot. Als dat lukt, ziet Kuyt Beerschot een zorgeloos seizoen draaien: We willen bravoure tonen."

Kuyt beseft wel dat dit niet evident wordt. "Misschien heeft Beerschot het kleinste budget van de competitie, maar het zijn allemaal jongens met kwaliteiten die zich willen bewijzen. Het zwakke broertje zijn, past niet bij het DNA van Beerschot. Dat accepteren het publiek en de spelers niet. Het doel is om volgend jaar in dezelfde klasse te spelen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.