Feyenoord verhuurt Sebaoui aan sc Heerenveen

'Feyenoord laat Sebaoui (ex-Beerschot) vlieguren maken bij Van Persie'

19 juli om 22:00

In navolging van 1908 meldt ook Voetbal International nu dat Ilias Sebaoui de overstap maakt naar sc Heerenveen. De linksbuiten in het verleden actief bij Beerschot wordt voor één seizoen gehuurd van Feyenoord. 

Heerenveen was al een tijdje druk bezig met de komst van Sebaoui, die op het laatste moment ook benaderd werd door promovendus NAC Breda. Het zijn echter de Friezen die aan het langste eind trekken. De club van trainer Robin van Persie huurt de 22-jarige Belgische Marokkaan voor één jaar, zonder optie tot koop. 

Sebaoui werd vorig seizoen al door Feyenoord uitgeleend. In het shirt van FC Dordrecht maakte hij veel indruk. Zijn contract in De Kuip werd verlengd, maar een doorbraak in de Rotterdamse hoofdmacht is nog niet aan de orde. 

Met de komst van Sebaoui lijkt Heerenveen voor te sorteren op het vertrek van Osame Sahraoui, op dit moment de onbetwiste nummer één voor de linksbuitenpositie. LOSC Lille, dat de clubkas behoorlijk gespekt heeft met de verkoop van Leny Yoro aan Manchester United, heeft de Noorse dribbelaar op de korrel.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.