Transfer Simic naar Anderlecht: ‘Datum van aankondiging ligt nu al vast’

'Anderlecht kondigt aanstaande transfer van Jan-Carlo Simić op dinsdag aan'

21 juli om 16:31

RSC Anderlecht staat op het punt om zijn eerste zomeraankoop van 2024 te onthullen. Volgens Sacha Tavolieri zal de club de deal met Jan-Carlo Simić, een Servische centrale verdediger, op dinsdag officieel aankondigen. 

De 19-jarige verdediger zal een contract voor vijf jaar ondertekenen, wat betekent dat hij tot medio 2028 aan de Brusselse club verbonden zal zijn. De transfer van Simić, die momenteel bij AC Milan speelt, moet Zeno Debast bij Anderlecht doen ‘vergeten’. 

Volgens de Italiaanse website Calcio Mercato zou Simić zondag al zijn contract in Brussel hebben getekend. De deal zou ongeveer drie miljoen euro kosten, waarbij Milan een doorverkooppercentage van 20% heeft bedongen. Dat meldde VoetbalPrimeur.be eerder deze week al. 

Jan-Carlo Simić, geboren in Duitsland en opgeleid door VfB Stuttgart, maakte in 2022 de overstap naar AC Milan. Hoewel hij voornamelijk voor de jeugdploegen speelde, heeft hij ook zes wedstrijden in het eerste elftal van de Italiaanse topclub op zijn naam staan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.