Pocognoli reageert na winst Union in Supercup tegen Club Brugge

Pocognoli merkt goede sfeer op bij Union na overwinning tegen Club Brugge

21 juli om 16:15

Union Saint-Gilloise heeft zaterdag de Supercup gewonnen door Club Brugge in het Jan Breydel met 1-2 te verslaan. Het was alvast een glansrijke start voor de nieuwe coach Sébastien Pocognoli.

Pocognoli kon in zijn eerste officiële wedstrijd aan het roer van Union direct een prijs bemachtigen. De overwinning zorgt er hoe dan ook voor dat Union met een positief gevoel de competitie kan aftrappen.

Pocognoli toonde zich na afloop tevreden, maar bleef nuchter over het belang van de winst. "Een prijs pakken geeft altijd een goed gevoel, ook al is het eigenlijk een voorbereidingswedstrijd," verklaarde hij, geciteerd door HLN. De coach benadrukte dat de sfeer in de kleedkamer momenteel uitstekend is, maar waarschuwde dat de volgende week alweer een andere uitdaging met zich meebrengt. "We moeten blijven werken," voegde hij eraan toe.

De nieuwe coach was vooral te spreken over de inzet en houding van zijn spelers. "Onze hoge druk was goed, maar aan de bal moet het nog beter. Met de mentaliteit ben ik wel heel blij," aldus Pocognoli. Deze overwinning zet de toon voor het nieuwe seizoen, waarin Union hoopt voort te bouwen op deze vroege successen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.