Ludwig Augustinsson is gecontracteerd door RSC Anderlecht

OFFICIEEL: Augustinsson maakt definitieve stap naar Anderlecht

6 augustus om 20:17
Laatste update: 6 augustus om 20:23

Ludwig Augustinsson blijft voorlopig te bewonderen op het Lotto Park. RSC Anderlecht wilde graag verder met de Zweedse linksachter na een prima huurperiode het voorbije seizoen. Nu is de deal rond, zo maakte de club bekend.

Bij paars-wit gaat de 30-jarige Zweed opnieuw de concurrentiestrijd aan met de 22-jarige Moussa N'Diaye. Trainer Brian Riemer liet vorig jaar al eens noteren dat hij het geweldig vindt om beide spelers in zijn selectie te hebben.

Na de contractverlenging van Jan Vertonghen behoudt Anderlecht met Augustinsson een tweede ervaren kracht in de defensie. Het duurde even voordat Sportief Directeur Jesper Fredberg spelers voor het nieuwe seizoen wist vast te leggen, maar nu komt er dus toch schot in de zaak.

Augustinsson maakt permanent de overstap van Sevilla naar paars-wit. Welk bedrag er met de deal gemoeid is hebben de clubs niet bekend gemaakt, al betaalt paars-wit naar verluidt geen transfersom voor Augustinsson. De Zweed tekent een contract van drie seizoenen in Brussel.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.