'Alexis Saelemaekers gaat zeker vertrekken, Milan wil 20 miljoen'

Italiaanse website: 'Saelemaekers gaat zeker vertrekken, Milan wil 20 miljoen'

20 juli om 22:59
Laatste update: 20 juli om 22:59

Volgens Italiaanse website Calcio Mercato gaat Alexis Saelemaekers zeker vertrekken bij AC Milan deze zomer. Eerder werd bekend dat Leicester City in de markt is om onze landgenoot over te nemen, maar ook Juventus zou geïnteresseerd zijn.

De website weet dat Milan een prijskaartje van 20 miljoen euro aan Saelemaekers heeft gehangen. De Italiaanse topclub leende hem afgelopen seizoen uit aan Bologna, waar Saelemaekers een uitstekende indruk achterliet.

De flankspeler maakte in 2020 de overstap van RSC Anderlecht naar AC Milan, dat destijds bijna 8 miljoen euro voor hem betaalde. Hoewel hij 140 matchen speelde in Milaan en in het seizoen 2021-22 kampioen werd, belandde hij er op een zijspoor. Daarom trok Saelemaekers het voorbije seizoen op huurbasis naar Bologna.

Het contract van Rode Duivel bij Milan loopt nog tot 2026 en de club vraagt nu dus 20 miljoen euro om dat af te kopen. Bologna had in de huurovereenkomst overigens een aankoopoptie bedongen die 10 miljoen euro bedroeg. De club besloot die optie niet te lichten omdat de nieuwe coach Vincenzo Italiano andere prioriteiten zou hebben.

Juventus heeft volgens de Italiaanse media ook belangstelling. Thiago Motta, die afgelopen seizoen Saelemaekers’ coach was bij Bologna, zou nog altijd zeer gecharmeerd zijn van onze landgenoot en een hernieuwde samenwerking wel zien zitten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.