Corriere dello Sport: 'Saelemaekers gaat ex-coach volgen naar Juventus'

18 juni om 13:29

Alexis Saelemaekers kan AC Milan verlaten in de zomer, bevestigt Corriere Dello Sport. Hij gaat bij Juventus namelijk herenigd worden met Thiago Motta, die hem afgelopen seizoen coachte bij Bologna.

Bologna heeft een aankoopoptie van negen miljoen euro op Saelemaekers, maar gaat die optie niet lichten. Dat opent deuren voor Juventus, waar Motta onlangs een contract voor drie jaar heeft getekend. Motta maakte er afgelopen seizoen geen geheim van dat Saelemaekers één van zijn favoriete spelers was. Hij speelde in totaal 30 wedstrijden.

Juve moet dus onderhandelen met Milan, dat elf miljoen euro vraagt voor een definitieve transfer. Het lijkt nu op weg te zijn naar een akkoord. Saelemaekers zelf keert liever niet terug naar Milan. Hij speelde nochtans vaak in het titeljaar 2022, maar werd achteraf toch op de transferlijst gezet. Saelemaekers voelt dan ook een gebrek aan vertrouwen van het bestuur bij de Rossoneri.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.