Boateng hoort voorwaardelijke straf na mishandeling

76-voudig Duits international Boateng hoort straf in zaak mishandeling ex-partner

19 juli om 15:25
Laatste update: 19 juli om 15:40

Jerôme Boateng heeft zijn straf gehoord in de zaak rond de mishandeling van zijn ex-vriendin. De 76-voudig Duits international heeft een voorwaardelijke boete van 200.000 euro opgelegd gekregen.

Boateng hoeft deze boete dus niet direct te betalen, maar hij verliest wel 200.000 euro als hij opnieuw de fout ingaat. De zaak ging al langs verschillende rechtbanken. Eerder werd Boateng een boete van 1,8 miljoen euro opgelegd, die werd vervolgens verlaagd naar 1,2 miljoen euro en in september werd dat vonnis vernietigd, waardoor er opnieuw uitspraak moest worden gedaan.

De zaak draait rond een vermeende mishandeling van Boateng richting zijn ex-vriendin en de moeder van zijn kinderen. De verdediger zou zijn voormalig partner hebben geduwd en verwond hebben aan haar lip. Boateng heeft dit zelf altijd ontkend. De Duitse verdediger speelde afgelopen seizoen voor het Italiaanse Salernitana, maar hij stapte deze zomer over naar het Oostenrijkse LASK Linz.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.