Stadiondossier Union nog niet opgelost: ''Toekomst profvoetbal onzeker''

Stadiondossier Union nog niet opgelost: ''Toekomst profvoetbal onzeker''

19 juli om 09:30
Laatste update: 19 juli om 09:46

De intentieverklaring is alweer een jaar geleden, maar nog altijd is er geen oplossing voor de stadionproblemen van Union SG. De club bracht een statement naar buiten.

Union voldeed naar eigen zeggen aan alle eisen van de gemeenteraad van Vorst. Het gemeentebestuur heeft het nieuwe akkoord nooit ter stemming voorgelegd aan de gemeenteraad. 'Hieruit moeten wij helaas afleiden dat de wil ontbreekt bij het huidige gemeentebestuur om de gemaakte beloftes na te komen en een oplossing te bereiken', staat in het bericht van Union volgens Het Nieuwsblad.

Haalbaarheidsstudies van de plannen van Union toonden positieve resultaten, maar toch zit er geen gang in het stadiondossier. 'De club benadrukt haar dankbaarheid voor de constructieve houding en medewerking van het Brussels Gewest, maar uit tegelijkertijd ook haar teleurstelling. Op deze manier blijft de voortdurende onzekerheid omtrent onze toekomst in het professionele voetbal bestaan', aldus Union.

Union kan alleen nog zoeken naar alternatieven en hopen dat de gemeenteraadsverkiezingen in Vorst voor beweging zorgen, want van medewerking van het gemeentebestuur lijkt vooralsnog geen sprake.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.