‘Praet heeft knoop nog niet doorgehakt, bod van Anderlecht en Lecce’

Tavolieri: ‘Praet heeft knoop nog niet doorgehakt, bod van Anderlecht en Lecce’

19 juli om 14:44

Dennis Praet is op dit moment transfervrij en heeft de knoop voor zijn volgende voetbalavontuur nog niet doorgehakt, meent transferjournalist Sacha Tavolieri. Praet kan terugkeren bij Anderlecht, of een stap maken naar US Lecce.

Praet heeft een aanbieding van Anderlecht op zak en ook Lecce heeft al een bod gedaan voor een overeenkomst van drie jaar. Naast de interesse van Anderlecht en Lecce hebben er ook clubs uit Griekenland en Saudi-Arabië al contact gezocht met Praet.

Op dit moment lijkt een nieuw avontuur in Griekenland of Saudi-Arabie niet besteed aan Praet. De middenvelder heeft een voorkeur voor de Italiaanse Serie A, wat in het voordeel spreekt voor Lecce.

Praet is op dit moment transfervrij, de 30-jarige middenvelder speelde voor het laatste voor Leicester City. Praet maakte op jonge leeftijd in de jeugd van KRC Genk de overstap naar Anderlecht. Praet wist met Anderlecht maar liefst vier keer kampioen van België te worden.

Praet werd in 2016 bij Anderlecht voor 8 miljoen euro overgenomen door het Italiaanse Sampdoria. Leicester nam in 2019 Praet voor 19,2 miljoen euro over van de Italianen. Vervolgens verhuurde Leicester Praet ook voor een periode aan Torino.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.