Manchester City presenteert Sávio

OFFICIEEL: Manchester City haalt concurrentie voor Doku in huis

18 juli om 19:29

Het is officieel: Sávio gaat volgend seizoen voetballen bij Manchester City. Dat maakt de huidige kampioen van Engeland donderdagavond bekend via sociale media. Met de transfer gaat in totaal minimaal veertig miljoen euro gemoeid.

Sávio heeft afgelopen seizoen op huurbasis dusdanig veel indruk gemaakt bij stuntploeg Girona dat City hem heeft verwelkomd. The Citizens nemen de aanvaller officieel over van partnerclub Troyes AC.

De Premier League-grootmacht kondigt zijn komst op X alvast aan. De Braziliaan tekent tot de zomer van 2029 in Manchester.

Troyes en Manchester City zijn allebei onderdeel van de City Football Group, waardoor een overgang nu beklonken kan worden. Er waren naar verluidt ook veel andere clubs geïnteresseerd in de Braziliaan, maar City heeft er dus voor gekozen om hem binnen de organisatie te houden. De transfersom bedraagt 25 miljoen euro. Daarbij komt nog vijftien miljoen euro aan bonussen.

Sávio zal donderdagavond door City worden voorgesteld aan het grotere publiek.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.