UPDATE: 'Huurclub eindigt huurovereenkomst Nosa Dahl, aanvaller op weg naar KVM'

22 juli om 18:07
Laatste update: 22 juli om 18:07

KV Mechelen is verre van klaar op de transfermarkt en aast nog op versterkingen. Het zoekt verdedigend nog nieuwe pionnen, maar zoekt ook extra krachten in de aanvalslinie. Eén van die krachten zou Petter Nosa Dahl kunnen worden.

Bij het Noorse Nettavisen klinkt namelijk dat KV Mechelen verregaande interesse toont in Nosa Dahl, een twintigjarige flankaanvaller die momenteel uitkomt voor FK Bodø/Glimt. Malinwa wil Nosa Dahl er bijzonder graag bij en deed naar verluidt al tot twee keer toe een ontoereikend bod.

De Noorse club van Nosa Dahl hoopt zo'n twee miljoen euro te kunnen krijgen voor de flankaanvaller, terwijl KV Mechelen aanvankelijk niet meer dan anderhalf miljoen euro wilde betalen. Toch lijkt er binnenkort wel een akkoord te komen.

Nosa Dahl wordt in principe nog tot het einde van 2024 uitgeleend aan KFUM, maar die verbintenis kan nog verbroken worden. Bij die club was hij dit seizoen in zestien partijen goed voor zes doelpunten en drie assists.

Update: KV Mechelen had al een persoonlijk akkoord met de flankaanvaller en heeft dat nu volgens Het Laatste Nieuws ook bereikt met zijn club. De laatste details worden nog afgerond, waarna Nosa Dahl binnenkort zijn handtekening kan zetten onder een contract bij Malinwa.

Update: Er bestaat nog maar weinig twijfel over dat Nosa Dahl binnenkort zal worden voorgesteld bij KV Mechelen. De flankaanvaller speelde in principe nog tot het einde van dit kalenderjaar voor KFUM, maar de Noorse club heeft aangekondigd dat die huurovereenkomst werd beëindigd. Nosa Dahl kan daardoor binnenkort officieel richting KV Mechelen trekken.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.