KRC Genk opnieuw onderuit, verlies tegen Go Ahead Eagles

Experimenteel Genk gaat opnieuw onderuit, verlies tegen Go Ahead Eagles

17 juli om 17:23

KRC Genk heeft woensdagmiddag de tweede oefennederlaag oprij geleden. Na het 3-1 verlies tegen Feyenoord gingen de manschappen van Thorsten Fink met 1-2 onderuit tegen Go Ahead Eagles.

Tien dagen voor de start van de Jupiler Pro League blijft hoofdtrainer Fink experimenteren met Genk. Fink koos voor de volgende basiself tegen Go Ahead Eagles. Penders - Nkuba, Kongolo, Palacios - Bonsu Baah, Karetsas, Bangoura, Fadera - Claes, Sor - Oh.

Fink experimenteerde met meerdere spelers. Jarne Steuckers werd gebruikt als rechtervleugelverdediger bij de Genkies. Fink kent zijn kwaliteiten van vorig seizoen bij STVV en Steuckers wist zijn rol dan ook degelijk te vervullen.

De gloednieuwe spits Hyeon-gyu Oh mocht direct starten bij Genk. Oh wist in zijn eerste match bij de Genkies weinig indruk te maken. Na twintig minuten spelen kwam Go Ahead Eagles op voorsprong via Evardsen.

Genk ging in de eerste helft op zoek naar de gelijkmaker via Karetsas en Claes, maar wist ternauwernood te ontsnappen aan een dubbele achterstand vlak voor rust. Hierdoor ging Genk met een nipte achterstand rusten.

Genk startte de tweede helft met de volgende elf namen. Penders - Sadick, Smets, Onstein - Steuckers, Hrosovsky, Haroun, Kayembe - Lukanic, Claes - Tolu

Go Ahead Eagles kwam het beste uit de kleedkamers en in het begin van de tweede helft wisten de Nederlanders de voorsprong te verdubbelen. In het laatste kwartier van de match wist Genk met een slotoffensief te komen.

Tolu Arokodare wist de aansluitingstreffer te maken uit een volley. Het doelpunt van de spits van Genk kwam alleen te laat, waardoor Go Ahead Eagles met 1-2 wist te winnen.