KRC Genk lanceert eigen gin met de spirit van de club

KRC Genk lanceert eigen gin die de spirit van de club moet belichamen

17 juli om 12:44

KRC Genk gaat naast voetballen ook sterke drank verkopen. Genk heeft via de officiele kanalen de lancering van haar eigen gin aangekondigd. De gin heet Scavo en is ontwikkeld in samenwerking met het lokale bedrijf LIQRS.

Genk heeft de gin in meerdere opzichten gelinkt aan de mijngeschiedenis van de club. Volgens de Genkies moet de gin de spirit van de club en haar geschiedenis belichamen. Scavo betekent dan ook opgraving in het Italiaans.

Genk zegt het volgende over de gin. ‘Het is een eerbetoon aan de mijngeschiedenis van Genk en een symbool voor de voortdurende zoektocht van KRC Genk naar nieuw talent en succes’, deelt Genk via de officiële kanalen.

Genk geeft aan dat de fles een opvallende steenkooldop heeft met mijnsymbolen die verweven zijn in het ontwerp. Het etiket achter op de Genkse fles vertelt het volgende verhaal.

‘Uit de diepten van onze mijn naar de hoogten van succes. Geworteld in ons mijnverleden, gestookt met trots in Genk. Een klim naar de top. Een slok die smaakt naar overwinning’, volgens Genk vatten deze woorden niet alleen de essentie van de gin samen, maar ook de spirit van Genk.