Voormalige doelman Anderlecht verandert naam na transfer

Voormalige doelman Anderlecht verandert naam na transfer: “Haar naam gebruiken"

15 juli om 13:59

Thomas Didillon, de voormalige doelman van RSC Anderlecht, heeft zijn achternaam veranderd naar Didillon-Hödl na zijn transfer naar Willem II. Na twee mindere seizoenen, waarin hij slechts één wedstrijd speelde voor Monaco en verder geen enkele bij Cercle Brugge, heeft Didillon nu een nieuwe uitdaging gevonden in Nederland. 

Bij de presentatie van zijn nieuwe shirt verraste hij zijn fans door onder zijn rugnummer 1 de nieuwe achternaam te onthullen, die niet afgekort mag worden tot 'Didillon'. De reden voor deze verandering is persoonlijk. 

Op 14 juni trouwde Didillon met zijn Oostenrijkse vriendin, Julia Hödl, een topvolleybalspeelster die actief is in de Nederlandse competitie. "Ik wilde ook haar achternaam gebruiken," legt hij uit aan La Dernière Heure. Dit huwelijk en de verandering van naam komen samen met zijn verlangen naar een nieuwe club, en hij benadrukt dat hij nu ook dichter bij zijn vrouw wil zijn, aangezien ze beiden in Nederland willen wonen.

Didillon-Hödl ziet deze stap als een kans voor een frisse start in zijn carrière. "Het was duidelijk waar ik een nieuwe club zocht," voegt hij eraan toe, verwijzend naar de voordelen van hun gezamenlijke leven in Nederland. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.