Hoofdtrainer Pocognoli wil voortbouwen bij Union SG

T1 Pocognoli wil voortbouwen bij Union SG: “Die aanpak marcheerde”

14 juli om 16:27

Sébastien Pocognoli, de gloednieuwe 36-jarige oefenmeester van Union SG, vertelt over zijn plan voor het aankomende seizoen met Union SG. Pocognoli geeft aan dat hij gaat voortbouwen op de fundamenten die hoofdtrainer Alexander Blessin achterliet bij de vice-kampioen van de Jupiler Pro League.

Pocognoli is niet van plan om het direct over een andere boeg te gooien bij Union. “We werken in dezelfde richting als die van de voorbije jaren. Die aanpak marcheerde. Daar ga ik mijn eigen voetbal aan proberen toe te voegen”, citeert Het Nieuwsblad Pocognoli.

Pocognoli werd halverwege de voorbereiding gepresenteerd bij Union. Hierdoor heeft Pocognoli slechts enkele weken om zijn stempel te drukken voor de start van het seizoen. De hoofdtrainer heeft zijn eigen manier om het team bij te sturen: het gebruik van videomateriaal.

“Op die manier probeer ik wat tijd in te halen. Veel communiceren, veel meetings. We willen van achteren uit opbouwen, met risico, maar je kan niet alle aandacht daarop vestigen want je moet ook nog aan de basis werken: passing, controle, timing. Het proces is ingezet, maar het zal nog wat tijd vergen”, besluit Pocognoli.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.