Hayen geeft uitleg over zware oefenstage Club Brugge in Nederland

Hayen over zware oefenstage Club Brugge: “Nonchalance vermijden, blijven gaan”

14 juli om 16:10
Laatste update: 14 juli om 16:15

Club Brugge is terug uit Nederland na de oefenstage waarin hoofdtrainer Nicky Hayen het anders aanpakte dan zijn voorganger. Er werd niet gekozen voor langgerekte teambuilding, maar wel voor zware trainingssessies met ondertussen wat ruimte voor ontspanning. Hayen legt uit waar de focus van de oefenstage van Club Brugge op lag.

Tijdens de oefenstage van Club Brugge werden er dag opdrachten georganiseerd die de spelers tot een goed einde moesten brengen. Dat zal ook in het Basecamp gaan gebeuren tijdens het seizoen van Club Brugge. Aan het einde van het seizoen reikt Hayen hiervoor een prijs uit voor de jongens die het beste waren.

“Samenwerking en competitiviteit zijn belangrijk. Iedereen moet scherp blijven. Soms moet je de spelers uitdagen en triggeren omdat het te makkelijk gaat” vertelt Hayen aan Het Nieuwsblad.

Hayen wordt vervolgens gevraagd of hij bij Club Brugge voor deze aanpak heeft gekozen omdat Blauw-Zwart het vorig seizoen te vaak had weggegeven. “Neen, niet speciaal. Ik wil nonchalance vermijden en ervoor zorgen dat iedereen blijft gaan”, besluit Hayen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.