KRC Genk verliest oefenwedstrijd van Feyenoord

KRC Genk verliest in De Kuip een oefenwedstrijd van Feyenoord

13 juli om 15:00

KRC Genk oefende zaterdag tegen Feyenoord. De Limburgers gingen met 3-1 de boot in tegen de ploeg van Brian Priske, die in het verleden nog speelde voor Genk.

Na acht minuten spelen kwam Feyenoord op voorsprong. Vanaf de linkerkant tracht Timber een ploeggenoot te vinden, waarna Joris Kayembe de bal wilde wegwerken. Via hem belandde de bal echter achter zijn eigen doelman: 1-0.

Na twintig minuten liet Genk van zich horen. Jarne Streuckers wist Christopher Bonsu Baah te vinden. De Ghanees kapte Thomas Beelen vervolgens uit, waarna hij de bal kiezelhard achter Timon Wellenreuther (ex-RSC Anderlecht) schoot en de stand weer gelijk zette.

Daarna nam Feyenoord de match terug in handen. Stengs (ex-Antwerp) stuurde Ueda (ex-Cercle Brugge) weg met een fraaie pass, waarna de Japanner uit een moeilijke hoek recht op de doelman schoot. Twee minuten later wass het Stengs zelf die besloot de trekker over te halen, en zijn inzet op de paal zag belanden.

Hierna volgde minder nieuws voor Feyenoord. In duel met Ibrahima Sory Bangoura raakte Quinten Timber geblesseerd, en moest hij het veld al na een half uur spelen verlaten. Dat terwijl de middenvelder net terug is van een blessure, die hem deelname aan het EK kostte.

In de tweede helft kwam Feyenoord na een uur spelen weer op voorsprong. Wederom was het Stengs die aan de basis van de aanval stond, en met een fraaie pass Igor Paixão wegstuurde. De Braziliaan wist doelman Mike Penders te verschalken: 2-1. Zeven minuten later zorgde Anis Hadj Moussa vanuit een vrije trap bijna voor de 3-1, maar hij raakte de paal. De 3-1 kwam er in de slotfase alsnog, dankzij Milambo, die op aangeven van Hadj Moussa de rust bewaarde.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.