Hans Vanaken: ''Liever maand vakantie dan als nummer 26 naar EK''

Vanaken: ''Liever maand vakantie dan als nummer 26 naar EK met Rode Duivels''

13 juli om 11:10

De Rode Duivels gingen naar het EK zonder Hans Vanaken. Dat was een veelbesproken keuze van Domenico Tedesco vanwege het sterke seizoen dat Vanaken had bij Jupiler Pro League-kampioen Club Brugge. Vanaken vertelde wat hij tijdens het EK deed.

Vanaken kreeg de vraag of hij met wrok of spijt de matchen van de Rode Duivels bekeek. ''Nee, zo zit ik niet in elkaar. Ik was ook op vakantie wanneer de Rode Duivels aan de bak moesten'', vertelde Vanaken aan Het Nieuwsblad.

De matchen kijken was geen prioriteit voor de Club Brugge-middenvelder. ''Het is niet zo dat ik speciaal naar mijn kamer liep om de match te volgen. Weet je, het was een lang en slopend seizoen'', zei Vanaken.

Uiteindelijk ging de prioriteit naar de vakantie. ''Ik heb liever een maand vakantie dan als nummer 26 mee te gaan naar het EK en daar geen minuut te spelen. Anderzijds blijft het een eer om op een groot toernooi te spelen'', aldus Vanaken.

Vanaken speelde tot nu toe 23 interlands voor de Rode Duivels. Daarin wist de aanvallende middenvelder 5 keer te scoren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.