OFFICIEEL: Patro stelt 27-jarige doelman uit eigen kern aan als trainer

12 juli om 22:43

Patro Eisden zag deze zomer doelmannentrainer Niels Hermans vertrekken, die koos voor een uitdaging bij Union. De club moest op zoek naar een nieuwe doelmannentrainer en vond die... in de spelerskern.

Op de officiële kanalen kondigt Patro namelijk aan dat Justin Verlinden de nieuwe doelmannentrainer wordt. De amper 27-jarige voetballer heeft daarmee een opvallende carrièrezet gemaakt en volgt daarmee vader Dany op, die doelmannentrainer is bij FCV Dender.

"Toen duidelijk werd dat Niels onverwacht ging vertrekken was Justin zijn naam eigenlijk de eerste die viel bij mij", geeft coach Stijn Stijnen aan. "We hadden hierover een goed gesprek. Justin heeft uiteraard een vader die hetzelfde doet en weet dat deze functie toekomstgericht een langere levensduur heeft in het profvoetbal dan doelman blijven. Hij is jong, maar heeft alle kwaliteiten om dit te doen."

De 27-jarige (ex-)doelman kwam in de zomer van 2022 over van KSC Blankenberge, maar kwam tot dusver amper aan bod bij de club bij Stijn Stijnen. Hij speelde tot dusver één partij voor de club.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.