'Rode Duivel Johan Bakayoko kan ondanks onopvallend EK rekenen op interesse'

'Rode Duivel Bakayoko kan ondanks onopvallend EK rekenen op interesse'

12 juli om 09:35
Laatste update: 12 juli om 09:51

Johan Bakayoko had niet veel tijd om zich te laten zien bij de Rode Duivels op het EK. Toch kan de aanvaller rekenen op interesse vanuit het buitenland. Dat meldt het ED.

Wie ondanks een onopvallend EK nog wel goed in de markt ligt, is Rode Duivel Johan Bakayoko. De rechtsbuiten, bankzitter van de Rode Duivels, kan deze zomer een sportief en financieel aantrekkelijke stap maken. 'Tot deze week lagen er nog geen concrete voorstellen, maar daar komt naar verwachting snel verandering in.'

Een andere PSV'er ligt ook goed in de markt. Jerdy Schouten maakte tijdens het EK indruk in Oranje en volgens het ED hebben Juventus en Borussia Dortmund concreet interesse. De Italiaanse en Duitse topclub kunnen nu echter niet betalen wat PSV verlangt. 'Maar het zegt wel iets dat dit type club al in de markt is gekomen.' De regionale krant beaamt dat het nog maar de vraag is of de 27-jarige middenvelder nóg een seizoen in het Philips Stadion blijft.

Joey Veerman lijkt juist minder gewild in de top van Europa, na zijn teleurstellende optredens tijdens het eindtoernooi in Duitsland. De spelmaker lijkt een keuze te moeten maken tussen een nieuw contract bij PSV of, bijvoorbeeld, de subtop van de Serie A en La Liga. Zijn huidige verbintenis loopt nog tot medio 2026.

Bakayoko speelde tot nu toe 14 interlands voor de Rode Duivels. Daarin wist hij één keer te scoren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.