Go Ahead heeft nieuws en maakt transfer van 1,5 miljoen euro officieel

OFFICIEEL: Rommens verhuist van Go Ahead Eagles naar Hongaarse topclub Ferencváros

11 juli om 21:20

Go Ahead Eagles en Ferencváros hebben de transfer van Philippe Rommens bevestigd. De middenvelder, die tot de sterkhouders behoorde bij de Nederlandse club uit de Eredivisie, gaat in Hongarije samenwerken met trainer de Nederlandse trainer Pascal Jansen (ex-AZ Alkmaar).

De transfer van Rommens hing al even in de lucht, maar is nu officieel. Vol trots presenteert Ferencváros hun nieuwe speler. 'We hebben een middenvelder uit de Nederlandse top gecontracteerd', zo schrijft de club. Naar verluidt houdt Go Ahead Eagles zo'n anderhalf miljoen euro over aan de transfer.

Technisch directeur Tamás Hajnal vertelt op de clubsite van Ferencváros over de deal met Go Ahead Eagles. "Philippe heeft een mooi seizoen gehad bij de verrassing van de Nederlandse competitie. Ik ben er zeker van dat hij ons middenveld van kwaliteit kan voorzien. Het voordeel is dat hij en Pascal Jansen elkaar al kennen: de coach weet precies waartoe hij in staat zijn op het veld." Toen Jansen nog trainer van AZ was, heeft hij met de Alkmaarders meerdere keren tegenover Rommens gestaan.

Ferencváros laat overigens in het midden voor hoe lang Rommens getekend heeft. Onze landgenoot vertrok al op jonge leeftijd van de jeugdopleiding van Lierse Kempenzonen naar PSV Eindhoven. Sinds 2021 kwam hij uit voor Go Ahead Eagles, dat zich het voorbije seizoen aan de hand van Rommens verrassend kwalificeerde voor Europees voetbal.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.