Tuttosport: 'AS Roma gaat voor de Nederlandse supersub Weghorst'

8 juli om 12:44

Wout Weghorst heeft over belangstelling niet te klagen. Niet alleen FC Twente en Ajax, maar ook AS Roma hoopt de spits van het Nederlands elftal deze zomer weg te plukken bij Burnley.

Althans, dat schrijft de Italiaanse sportkrant Tuttosport maandagochtend. Weghorst wordt in Stadio Olimpico gezien als een 'mogelijke versterking' voor de aanval. Hij is op de markt, nu het gedegradeerde Burnley hem na huurperiodes bij Besiktas, Manchester United en Hoffenheim van de hand gaat doen.

Weghorst zal na het EK met Oranje, waar hij de nodige indruk maakt als supersub, een knoop doorhakken over zijn toekomst. Het is geen geheim dat FC Twente en Ajax graag met hem in zee gaan. Weghorst zou een lichte voorkeur hebben voor de Amsterdamse club, al droomde hij als kind al van Twente.

Het is niet bekend of Weghorst eventueel openstaat voor AS Roma, dat op zoek is naar een opvolger van Romelu Lukaku. Afgelopen seizoen maakte hij zeven goals in dertig wedstrijden voor Hoffenheim. De vraagprijs van Burnley wordt door Tuttosport geschat op tien miljoen euro.