LIVE-Discussie: Merino kopt Spanje in het slot naar halve finales (gesloten)

5 juli om 20:36
Laatste update: 5 juli om 20:36

Het EK 2024 in Duitsland is alweer aanbeland bij de laatste acht. De eerste kwartfinale is een clash van jewelste: favoriet Spanje neemt het in Stuttgart op tegen gastland Duitsland. Een affiche om de vingers bij af te likken.

Spanje maakte van alle favorieten dit EK misschien al wel de meeste indruk. In de poule werden Kroatië en Italië weggespeeld, en ook de B-keus van bondscoach Luis de la Fuente kon bekoren: het won de laatste match tegen Albanië. In de achtste finale werd het heel even penibel na een vroege achterstand tegen Georgië, maar uiteindelijk bogen de Spanjaarden dat overtuigend om naar een 4-1 zege. De ogen zijn gericht op de 16-jarige Lamine Yamal; hij kan de jongste doelpuntenmaker ooit op een EK worden.

Opstelling Spanje: Unai Simón; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Fabián Ruiz, Rodri, Pedri; Lamine Yamal, Morata, Nico Williams.

Duitsland schoot uit de startblokken met een 5-1 zege op de Schotten. Ook Hongarije werd daarna eenvoudig opzijgezet. Tegen Zwitserland kwam de mannen van bondscoach Julian Nagelsmann voor het eerst in de problemen, een late goal van Niclas Füllkrug bezorgde de Duitsers een punt en daarmee groepswinst. De achtste finale tegen Denemarken ging lang gelijk op, maar een ragfijn ingeschoten penalty van Kai Havertz zette Duitsland op het goede spoor en het won uiteindelijk met 2-0 door een doelpunt van Jamal Musiala

Bij Duitsland mocht Deniz Undav een paar minuten invallen tegen Hongarije, alle andere matchen bleef de ex-speler van Union 90 minuten op de bank.

Opstelling Duitsland: Neuer; Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum; Emre Can, Kroos; Musiala, Gündogan, Sané; Havertz.