Boskamp kondigt afscheid aan als analist: “Voetbal is zijn leven"

Boskamp kondigt afscheid aan als analist: “Riskeerde twee weken gevangenis”

4 juli om 13:24

Begin deze zomer nam Jan Boskamp afscheid als analist op de Nederlandse televisie, iets wat zijn partner Lydia als een opluchting beschouwt. Boskamp gaat nog heel even door op Vlaamse televisie. Is hij bezig aan zijn ‘afscheidstournee’?

De vrouw van Boskamp vertelt over de beslissing in Het Nieuwsblad. "Voor ons allebei. Ik ben vooral blij dat hij niet meer elke week naar Hilversum moet rijden," vertelt Lydia. Ze legt uit dat de Champions League-uitzendingen een marathon waren geworden voor Jan, die weigerde in hotels te blijven en daarom vaak in het midden van de nacht naar huis reed, met snelheidsboetes tot gevolg. 

"Het was zo erg geworden dat hij twee weken gevangenis riskeerde als hij zijn boetes niet betaalde." Op de vraag of Jan ook in België niet meer als analist zal verschijnen, is Lydia minder zeker. "Dat denk ik wel, hoor. Jan was de laatste maanden gewoon heel erg moe," zegt ze. Nu hij wat aan het afkicken is, verwacht ze dat hij toch weer ergens zal opduiken als analist, omdat hij moeilijk 'nee' kan zeggen. "Voetbal is zijn leven. Het zit in zijn genen."

Lydia maakt zich geen zorgen dat Jan in een zwart gat zal vallen na zijn pensioen als tv-analist. "Jans agenda is nooit leeg. Er zijn de vrienden die hij vaker wil zien, de thuiswedstrijden van Feyenoord die hij voor geen geld ter wereld zou willen missen," vertelt ze. Daarnaast volgt Jan fanatiek jeugdvoetbal en de koers. Lydia heeft zelfs een verrassing voor hem in petto: een TreeBike, een elektrische fiets waarmee hij aan zijn conditie kan werken. "Benieuwd of hij erop gaat kruipen," zegt ze lachend.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.