‘Transfer Ohio (Standard) is slechts een kwestie van uren geworden’

Ohio verlaat Standard: ‘Transfer is slechts een kwestie van uren geworden’

4 juli om 12:49

Noah Ohio staat op het punt om Standard definitief te verlaten met een transfer naar FC Utrecht. Sacha Tavolieri meldde op Twitter dat het nog slechts een kwestie van uren is voordat de overgang officieel wordt aangekondigd. 

Ohio, de Nederlandse jeugdinternational, kwam in 2022 naar Standard van RB Leipzig voor een bedrag van €1,2 miljoen, maar slaagde er nooit volledig in om te overtuigen in Luik. Tijdens zijn periode bij Standard werd Ohio afgelopen winter uitgeleend aan Hull City, een Engelse tweedeklasser, waar hij in acht wedstrijden drie keer wist te scoren. 

Hoewel hij terugkeerde van zijn uitleenbeurt, leek het al snel duidelijk dat hij geen toekomst meer had bij Standard. De spits zou volgens Tavolieri nu op het punt staan om zijn carrière voort te zetten bij FC Utrecht.

De geruchten over Ohio's vertrek kwamen eerder deze maand al op gang, waarbij de interesse van verschillende clubs, waaronder Duitse tweedeklassers Fortuna Dusseldorf en VfL Bochum, werd genoemd. Echter, het lijkt erop dat FC Utrecht de race heeft gewonnen om de handtekening van de 20-jarige aanvaller. De details van de transfer worden nog afgerond, maar de verwachting is dat de deal binnen enkele uren officieel zal worden bekendgemaakt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.