Welke Rode Duivels in de Nations League? “Experimenteren”

Welke Rode Duivels in de Nations League? “De Bruyne periode van bezinning”

4 juli om 13:12

Na de uitschakeling van de Rode Duivels door Frankrijk op het EK, is de toekomst van een aantal sterkhouders toch enigszins onzeker. Alex Teklak, analist bij RTBF, geeft zijn mening over deze situatie. 

Teklak wijst op de mogelijkheid dat de volgende Nations League-kwalificatiewedstrijd in september zonder enkele van deze ervaren spelers kan plaatsvinden. "Het is moeilijk te zeggen, want het is nog erg vroeg. Ze moeten beslissingen nemen. Romelu Lukaku is op dit moment in een soort stilte, De Bruyne gaat in een periode van bezinning," legt hij uit. 

Hij suggereert verder dat het belangrijk is om een balans te vinden tussen ervaren spelers en jong talent om te voorkomen dat er een groot gat ontstaat in het team. Voor Teklak biedt de Nations League dan ook een uitstekende kans om de nieuwe generatie verder op te bouwen. "Het is een ideaal toernooi om te stoppen met experimenteren," zegt hij. 

Volgens hem is het belangrijk om spelers op hun posities te zetten en vertrouwen in hen te tonen, zelfs als ze fouten maken. Hij ziet de Nations League als de perfecte competitie voor dit doel, omdat het een minder grote druk heeft dan het EK of WK, waardoor jonge spelers de kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.