Eerste thuiswedstrijd Anderlecht zonder publiek

Eerste thuiswedstrijd Anderlecht zonder publiek: RSCA-STVV achter gesloten deuren

4 juli om 10:18

RSC Anderlecht zal haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen STVV zonder publiek moeten spelen. De straf is een gevolg van supportersrellen tijdens een wedstrijd tegen Standard vorig seizoen. 

Terwijl Standard de straf vorig seizoen al accepteerde, ging Anderlecht in beroep, waardoor ze tijdens Play-off 1 nog met publiek konden spelen. Nu wordt de sanctie toegepast aan het begin van het nieuwe seizoen.

De rellen vonden plaats tijdens de bekermatch tussen Anderlecht en Standard op 7 december, waarbij de wedstrijd in de tweede helft ruim 10 minuten werd stilgelegd. Vanuit het Standard-vak werden stoeltjes op het veld gegooid, waarop Anderlecht-supporters reageerden met vuurwerk. 

Naast de straf van een thuiswedstrijd zonder publiek, besloten Anderlecht en Standard na de incidenten ook om tot het einde van het seizoen 2024-2025 geen uitfans meer toe te laten bij hun onderlinge duels. Het bondsparket steunde deze beslissing, maar eiste daarnaast ook een straf voor beide clubs vanwege de incidenten.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.