Galatasaray maakt loon bekend van Mertens

Galatasaray maakt loon bekend van Mertens: Bijna drie miljoen euro voor seizoen

4 juli om 10:28

Dries Mertens blijft nog een jaar langer bij Galatasaray, zoals de Turkse topclub officieel heeft aangekondigd. Het contract van de 37-jarige voetballer is verlengd, en de club heeft tevens zijn salaris voor het komende seizoen bekendgemaakt. 

Mertens zal in 2024/25 netto 2,9 miljoen euro verdienen, exclusief bonussen en premies. Deze verlenging komt na een periode van speculatie over zijn toekomst, waarbij Mertens eerder had aangegeven mogelijk te stoppen, maar later van gedachten veranderde.

De beslissing van Mertens om zijn verblijf bij Galatasaray te verlengen werd mede beïnvloed door zijn goede prestaties en het zoete leven in Turkije. "Ik heb erover gesproken met Kat. We kwamen tot dezelfde conclusie. We wonen hier echt prachtig”, klinkt het in HLN.

Met de contractverlenging van Mertens telt Galatasaray nu twee Belgische spelers in hun gelederen. Michy Batshuayi, die recentelijk de overstap maakte van Fenerbahçe naar Galatasaray, voegt zich bij zijn landgenoot. Batshuayi, 30 jaar oud, maakte de gevoelige overstap na het einde van zijn contract bij Fenerbahçe. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.