Omstreden Steve Van den Kerkhof toegetreden tot bestuur van Royal Antwerp

Omstreden ex-Plopsa topman toegetreden tot bestuur van Antwerp

3 juli om 23:22

Steve Van den Kerkhof, voormalig CEO van Plopsa, is benoemd tot extern bestuurder in het bestuursorgaan van Royal Antwerp FC. Sinds januari was hij al als consultant actief voor de club, nu zet hij een nieuwe stap. Dat meldt Het Nieuwsblad op woensdag.

Van den Kerkhofs komst naar Antwerp ligt gevoelig, de bestuurder werd namelijk vorig jaar na 22 jaar ontslagen bij pretparkengroep Plopsa, dat onderdeel is van Studio 100. Voormalige medewerkers verweten Van den Kerkhof ernstig wangedrag op de werkvloer, waarbij zij melding maakten van verbaal geweld, beledigingen en pestgedrag. 

Al enkele maanden na zijn ontslag bij Plopsa werd Van den Kerkhof op voorspraak van Great Old-voorzitter Paul Gheysens gevraagd om een interne audit uit te voeren bij Antwerp. Nu blijkt dat hij sinds mei een plaats heeft in de raad van bestuur van de club.

Met Van den Kerkhof komt Antwerp nog eens in het nieuws door een controversiële aanstelling. Ook technisch directeur Marc Overmars werd kort na diens ontslag wegens grensoverschrijdend gedrag bij Ajax door Gheysens naar Antwerpen gehaald.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.