Cercle Brugge-aanwinst Ibrahim Diakité:

Cercle-aanwinst Diakité: "Ploeg die jonge spelers vertrouwen geeft"

3 juli om 20:40
Laatste update: 3 juli om 20:52

Woensdag werd bekend dat Cercle Brugge zich heeft verzekerd van de diensten van Ibrahim Diakité. De verdediger komt over van Stade Reims en tekende een contract voor vier seizoenen in Brugge. Op de social media-kanalen van Cercle stelt de 20-jarige Guineeër zich voor aan de fans.

In een filmpje op het X-account van de club toont Diakité zich fier op zijn overstap naar Cercle. "Ik ben erg tevreden om bij Cercle te zijn en ik kan niet wachten te beginnen", zo vertelt hij.

Een belangrijke reden om voor Cercle te kiezen was voor Diakité de kansen die jonge spelers er krijgen. "Cercle is een ploeg die jonge spelers erg veel vertrouwen geeft, toen mij dat werd verteld beviel me dat enorm", laat hij weten. Ook het vooruitzicht van Europees voetbal trok de rechtsachter. "Cercle speelt Europese kwalificatiewedstrijden en dat heeft me onmiddellijk verleid."

Verder omschrijft Diakité zichzelf als een offensieve rechtsachter. "Ik zal vaak mee oprukken, dribbelen, creatief zijn", vertelt hij, "Defensief doe ik alles om m’n persoonlijke duels te winnen." 

In 2023 speelde Diakité al eens tien duels in de Jupiler Pro League: hij speelde toen op huurbasis bij Eupen en een van die wedstrijden tegen Cercle. "Een ploeg die met veel intensiteit speelt, het was een moeilijke match", herinnert Diakité zich.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.