Vandenbempt uit kritiek op achtste finale Rode Duivels tegen Frankrijk

Vandenbempt: “Hebben véél te weinig laten zien tegen een zwak Frankrijk”

3 juli om 14:09
Laatste update: 3 juli om 14:34

Peter Vandenbempt zag de Rode Duivels roemloos ten onder gaan tegen Frankrijk in de achtste finale van het EK 2024 in Duitsland. De formatie van Domenico Tedesco verloor met 1-0 en Vandenbempt gaf aan dat het een logische nederlaag was.

Vandenbempt stelde zichzelf de vraag of er meer in zat voor de Rode Duivels tegen Frankrijk. “Voor mij was de nederlaag logisch, maar de manier waarop ongelukkig. Dat de Duivels het nog hadden kunnen rekken tot de verlengingen kwam vooral omdat Frankrijk niet echt efficiënt was. Een scherpe Mbappé had er 2 of 3 gemaakt”, deelde Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt zag dat De Bruyne enkele minuten voor tijd de Rode Duivels nog op voorsprong had kunnen zetten met een afstandsschot. “Maar deze wedstrijd was toch helemaal niet te vergelijken met die uit 2018? Toen was de frustratie groot omdat de Duivels de dominante ploeg waren. Nu hebben we gewoon véél te weinig laten zien tegen een zwak Frankrijk”, besloot Vandenbempt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.