Anderlecht wil nog jaar door met Vertonghen

'Anderlecht wacht op Vertonghen en bekijkt al alternatieven, waaronder Mexicaan'

3 juli om 12:27
Laatste update: 3 juli om 14:24

Hoe zit het met de toekomst van Jan Vertonghen? Het is een vraag die ook RSC Anderlecht stelt. Er wordt momenteel gepraat met het entourage van de Rode Duivel, maar een definitieve beslissing is nog niet gevallen. Zo weet Het Laatste Nieuws.

Anderlecht begrijpt ook de telleurstelling van de recordinternational, na zijn owngoal en uitschakeling tegen Frankrijk. Het standpunt van Anderlecht is niet gewijzigd, paars-wit wil nog een jaar door met Vertonghen. De definitieve knoop heeft Vertonghen nog niet doorgehakt. Maar binnen Anderlecht leeft het gevoel dat ze snel rond tafel zullen kunnen zitten om de voorwaarden van een nieuw contract te bespreken.

Tegelijkertijd moet Anderlecht ook uitgaan van een worstcasescenario. De recordkampioen richt daarom zijn pijlen op linksvoetige centrale verdediger Jesús Orozco Chiquete. Mexicaans international van 22 met een marktwaarde van zes miljoen euro. Ook als Vertonghen blijft, is zijn komst absoluut noodzakelijk om klaar te zijn voor een druk seizoen met Europees voetbal.

Voorlopig zijn er dus ook nog geen nieuwkomers bij Anderlecht, dat alweer met een beperkt budget de transfermarkt op moet. Bovendien zijn sinds maandag zijn Schmeichel, Delaney, Gattoni, Augustinsson en Vertonghen officieel geen spelers meer van Anderlecht. Rond Zeno Debast wordt wel op korte termijn groen licht verwacht voor zijn transfer naar Sporting Lissabon, rond de 16 en 20 miljoen euro, wat paars-wit financiële ademruimte moet geven.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.