'Slecht rapport Tedesco, snelle evaluatie door bond nu geboden'

'Slecht rapport voor Tedesco, snelle evaluatie door bond moet nu volgen'

2 juli om 14:50

De Belgische bond zal hoogstwaarschijnlijk voldoende perspectief zien om voort te gaan met Domenico Tedesco, maar de prestaties van de Rode Duivels op het EK geven aanleiding tot twijfels. De evaluatie stond gepland in augustus, maar vervroegen ligt nu voor de hand. Dat schrijft Het Laatste Nieuws in een analyse.

Een slecht rapport voor zijn eerste grote examen, dat is het oordeel van Het Laatste Nieuws over Tedesco na het teleurstellend verlopen EK. De krant koopt niets van de excuses waarmee de coach na afloop van de match tegen Frankrijk kwam: 'Enkel pech volstaat niet als evaluatie van een toernooi waar heel België meer van had verwacht.'

De evaluatie van het EK door de Belgische bond was voor augustus ingepland, maar in de huidige situatie zou het zeer wenselijk zijn dat die naar voren geschoven wordt: 'Het matige spelpeil en het angstige spel vragen om een snelle debriefing', luidt de analyse.

'Nu zal de evaluatie van Tedesco in hoofdzaak gebeuren door Peter Willems, sinds eind april directeur Sport van de voetbalbond en technisch directeur Frank Vercauteren. CEO Piet Vandendriessche houdt eveneens de vinger aan de pols', legt de krant de procedure uit.

Op basis van de kwalificatiecampagne mocht namelijk veel meer worden verwacht van België: 'In weinig leken de Rode Duivels op de ploeg die zich tijdens de kwalificaties probleemloos plaatste voor het EK', sneert de krant nog. 

Normaal gezien zal de conclusie luiden Tedesco mag aanblijven: 'Alles wijst er op dit moment op dat de voetbalbond zal verdergaan met Domenico Tedesco', zo besluit de krant.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.