Sieben Dewaele ex-RSC Anderlecht en KV Oostende transfervrij

Dewaele voorlopig zonder club: "Zit gewoon thuis te wachten tot er iets komt"

2 juli om 12:02

Het nieuwe voetbalseizoen staat stilaan voor de deur, maar nog lang niet iedere voetballer weet voor welke club hij volgend seizoen zal uitkomen. Voor Sieben Dewaele is het uberhaupt nog niet zeker of er wel een voorstel uit de bus zal komen. Hij wacht momenteel af. 

Na passages bij RSC Anderlecht, SC Heerenveen, AS Nancy en KV Oostende is het voor de 25-jarige Dewaele afwachten wat de toekomst brengt. Hij lag nog onder contract bij KV Oostende, maar na de mislukte overname kreeg hij zijn C4. "United Athletes, het vroege Sporta zeg maar, levert op dat vlak verdienstelijk werk. We hebben toen ook collectief uitleg gekregen, maar je staat natuurlijk wel op straat", stelt Dewaele bij Het Nieuwsblad.

Voor Dewaele voelt de situatie naar eigen zeggen vreemd aan. "Rond 17 juni beginnen doorgaans de testen en nu zit ik gewoon thuis te wachten tot er iets komt", aldus de 25-jarige middenvelder. "Veel contacten met andere jongens zijn er niet meer. Zo gaat dat ook in het voetbal, het is ieder voor zich."

Zelf is de ex-RSCA-speler nog zoekende, maar concrete interesse is er momenteel niet. "Het buitenland schrikt mij niet af, maar het is nu vooral wachten tot de markt in beweging komt", besluit hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.