Sonck komt met een gameplan voor Rode Duivels-Frankrijk

Sonck over speelminuten Rode Duivels op EK: “Vermeeren, De Cuyper, CDK”

1 juli om 13:18

In een recent interview met Sporza heeft Wesley Sonck zijn visie gedeeld over wat de Rode Duivels moeten doen om Frankrijk te verslaan in de achtste finale van het EK. Sonck merkte alvast op dat er veel verbetering nodig is voor de wedstrijd van maandagavond. 

Hij benadrukte dat hoewel Frankrijk ook niet overtuigend speelde en slechts tweede werd in hun groep, ze niet voor niets de finale van de afgelopen twee WK's hebben gehaald en daarom als favoriet worden beschouwd. "Vanaf nu zijn we underdog. En dat ligt deze ploeg veel beter," zei Sonck eerder.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Sonck kwam nu met een duidelijk gameplan voor de wedstrijd tegen Frankrijk. Hij gaf aan dat sommige spelers waarschijnlijk geen speeltijd meer zullen krijgen. "Jongens als Vermeeren, De Cuyper en De Ketelaere zullen vermoedelijk geen speelminuten maken dit EK”, aldus Sonck. “Ik kan niet indenken dat Tedesco naar iets gaat teruggrijpen wat tegen Roemenië is gelukt. Frankrijk is een heel andere ploeg." 

Hij benadrukte verder het belang van dubbele bezettingen op de flanken om de individuele kwaliteiten van de Franse spelers het hoofd te bieden. "Als je kijkt naar de kwaliteiten die Frankrijk individueel heeft? Dan moet je altijd dubbele bezettingen hebben op de flanken," adviseerde Sonck.

Volgens Sonck is een defensieve aanpak met vijf verdedigers cruciaal om de snelle Franse aanvallen af te stoppen. Hij benadrukte dat zonder deze bezetting, de Franse spelers "je anders voorbij lopen alsof je er niet staat." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.