Data geeft Rode Duivels kans tegen Frankrijk op EK

Data geeft Rode Duivels kans tegen Frankrijk op EK: ‘Rechterflank is kwetsbaar'

1 juli om 12:58

'Coach Conings', analist voor Het Nieuwsblad, ziet kansen voor de Rode Duivels tegen Frankrijk en wijst op zwakke plekken in het Franse team die België kan benutten. Ondanks Frankrijk's sterke verdediging en gevaarlijke tegenaanvallen via Kylian Mbappé, toont Conings aan dat er kwetsbaarheden zijn, met name aan de rechterkant van hun verdediging. 

Hij stelt dat Frankrijk in hun laatste elf competitieve wedstrijden slechts vier doelpunten heeft geïncasseerd en slechts 24 doelpogingen tegen heeft gehad dit EK, maar benadrukt dat België beter presteert qua Expected Goals tegen, wat betekent dat Frankrijk grotere kansen weggeeft. ‘De Rode Duivels kansloos tegen Frankrijk? Nee hoor’, lezen we in de krant.

Volgens Conings is Frankrijk erg kwetsbaar voor dribbels aan hun rechterkant, waar Jules Koundé speelt, die eigenlijk een centrale verdediger is. Dit biedt een grote kans voor Jeremy Doku, die met zijn 38 succesvolle dribbels de beste dribbelaar van België en het hele EK is. Conings haalt trouwens data van voetbaldataplatform MyGamePlan.

Hij wijst op eerdere wedstrijden waarin spelers zoals Baumgartner, Lewandowski en Simons gevaarlijke acties ondernamen vanaf die flank, waarbij William Saliba vaak te ver van zijn man stond. Conings benadrukt ten slotte dat ondanks Frankrijk's solide defensieve statistieken, er mogelijkheden zijn voor België om door hun verdediging te breken. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.