Hugo Lloris over België - Frankrijk op euro 2024

Recordinternational Lloris: "In Franse kleedkamer zal angst er ook zeker zijn"

1 juli om 11:22

De ondertussen 37-jarige Hugo Lloris staat tegenwoordig in doel bij Los Angeles FC, in de MLS. Hij stond veertien seizoenen in doel bij Frankrijk, maar gaf ondertussen de fakkel door aan Mike Maignan. Wat de wedstrijd van maandagavond tussen België en Frankrijk betreft, weet Lloris dat er ook bij de Fransen angst in de hoofden zal kruipen.

Lloris blikt allereerst terug op het duel met België in de halve finales op het WK in 2018. Volgens hem hadden de Rode Duivels destijds het beste team van het hele tornooi. "Ze konden voor de titel gaan en iedereen voelde dat", citeert HLN de doelman. "We waren echt bang voor België, dat kan ik je verzekeren."

Volgens de Franse recordinternational mogen de rollen op maandagavond dan wel anders verdeeld zijn, toch zal ook Frankrijk er niet helemaal gerust in zijn. "Er staat meer dan een simpele zege of kwalificatie op het spel, voor de winnaar kan dit een heel nieuw elan inluiden", stelt Lloris. "Ik sprak al over het gevoel van angst in Sint-Petersburg. In de Franse kleedkamer in Düsseldorf zal die angst er nu ook zeker zijn."

Lloris verwacht alleszins een topwedstrijd vol spanning. Al ziet hij de favorietenrol uiteraard voor de Fransen. "Volgens mij staat Frankrijk nog een trapje hoger als favoriet, maar ze weten dat de Rode Duivels op elk moment kunnen toeslaan."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.