Bondscoach Didier Deschamps tijdens persmoment:

Deschamps tijdens persmoment: "Zijn voorbereid op penalty's"

30 juni om 22:35

Voorafgaand aan Frankrijk - België sprak de Didier Deschamps zondagavond de pers toe. De bondscoach van de wereldkampioen van 2018 toonde zich nederig: "België heeft veel kwaliteiten", zo viel uit zijn mond te horen.

Sinds hij aan het roer staat haalde Deschamps met Frankrijk op elk groot toernooi de knock-outfase, ook op het EK in Duitsland lukte hem dat weer. Over dat verleden zegt de coach: "We hebben het geluk dat er veel wedstrijden in de knock-outfases zijn geweest die we na verlengingen konden winnen."
 
Over de Rode Duivels wilde Deschamps alleen kwijt dat hij een zware match verwacht: "Onze tegenstander heeft veel kwaliteiten, maar er zal maar één ploeg met een lach van het veld stappen. Wij moeten zorgen dat wij het zijn."
 
In de Franse media klonk er na de poulefase wat kritiek op de productiviteit van Les Blues. Dechamps reageerde: "De feiten zijn er. We hebben niet veel gescoord. Maar België heeft er ook maar twee gemaakt. "
 
Eerder zondagavond liet Rode Duivel Orel Mangala zich ontvallen dat België niet op strafschoppen traint. De Fransen hebben dat wel gedaan, zo veel uit de woorden van Deschamps op te maken: “We hebben ons voorbereid voor als het toch tot penalty's zou komen, maar het doel is om het zo ver niet te laten komen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.