Casteels over belangrijke rol bij Rode Duivels op EK 2024

Casteels over belangrijke rol bij Rode Duivels: “Dan voel je je heel goed”

30 juni om 19:32

Koen Casteels, de doelman van de Rode Duivels, wist zich al een aantal keer te onderscheiden op het EK 2024 in Duitsland. Casteels pakte uit met een aantal belangrijke saves en vertelt over zijn rol in de formatie van bondscoach Domenico Tedesco. Casteels is de eerste doelman van de Rode Duivels door afwezigheid van Thibaut Courtois.

Casteels vertelt over zijn nieuwe status bij de Rode Duivels. “Ik voel me heel goed. Als je speelt op een groot toernooi, dan voel je je heel goed”, citeert Sporza de doelman van de Rode Duivels.

Casteels wordt vervolgens gevraagd of hij tot nu toe de beste is bij de Rode Duivels op het EK. “Zulke dingen zijn moeilijk te zeggen. Je staat met elf op het veld en er staat altijd een doelman tussen de palen. Een andere doelman had het wellicht ook gewoon goed gedaan”, geeft Casteels aan.

Casteels vertelt dat hij begrip heeft voor de kritiek op de Rode Duivels. “Onze eerste twee wedstrijden hadden we veel kansen. We weten dat de efficiëntie beter moet. Maar die dominantie is toch al heel belangrijk.”

Casteels geeft aan dat het vooral tegen Oekraine beter moest. “Tegen Oekraïne speelden we te traag en vonden we geen antwoord op het compacte blok. Toen creëerden we inderdaad minder dan tegen Slovakije of Roemenië”, besluit Casteels.